VÃ¥ra behandlingar

Hos oss får du hjälp av personer som är speciellt utbildade på de olika typer av problem som kan drabba rörelseapparaten och nervsystemet. Såväl akuta som kroniska problem behandlas effektivt och det kan även vara bra att få kiropraktisk behandling i förebyggande syfte.

Behandling med manuell manipulation

Behandlingen börjar med att kiropraktorn undersöker den kroppsdel som smärtar för att ta reda på vad som kan tänkas orsaka problemet. Men det är också viktigt att gå igenom resten av kroppen. Det är inte ovanligt att spänningar i en kroppsdel kan orsaka besvär eller smärta i en annan kroppsdel.  Genom manuell manipulation (justering med hjälp av händerna) återställer kiropraktorn normal funktion i leder, muskler och nervsystem. Även andra handgrepp som töjning av leder samt olika muskulära och neurologiska tekniker används. Målet är alltid att minska smärtan och öka rörligheten.

Små reaktioner och stora kunskaper

Behandlingen leder till en reflektorisk avslappning i musklerna vilket ger omedelbar avspänning och smärtlindring.  När leder i ryggen behandlas hörs ibland ett ”klick” eller ”knak” från de ryggkotor som rättats till. Detta är den ledfrigörande behandlingen. Efter en kiropraktorbehandling kan du uppleva mindre, övergående reaktioner som ömhet, stelhet eller trötthet beroende på vilken typ av problem som har behandlats.
Men risken för biverkningar eller komplikationer är minimal.

Ett liv i balans

Kroppens strävan att hela tiden upprätthålla balans kallas ”homeostas”. Det styrs av nervsystemet som i sin tur är nära sammankopplat med ryggraden. Ett stabilt och konstant biologiskt tillstånd är viktigt för hälsan. När balansen rubbas och det uppstår störningar får det effekter på ryggraden. Då kan du behöva hjälp av en kiropraktor.

Copyright © 2021 Ryggdoktor