Om oss

Det jag som kiropraktor vill uppnå är att bygga upp eller återställa normal rörlighet i din rygg. Med ökad funktion och balans i kroppen minskar slitaget så att inflammationer, retningar på nervbanor, leder och muskler läker snabbare. Då vi som människor är unika är all behandling individuell. I mitt arbete använder jag en mängd olika metoder, som ibland kombineras vid samma tillfälle. Syftet är att behandlingen alltid ska vara så effektiv som möjligt samtidigt som den är anpassad efter just dig och dina behov. 

Målet är ett liv i rörelse   

Mitt mål är att din kropp efter behandlingsperioden ska fungera bättre än när du började känna av dina besvär. Det första steget är att bli av med smärtan. Steg två är att få tillbaka en optimalt fungerande kropp vilket ofta kräver förändringar i livsstil. Här hjälper jag dig genom att ta fram ett personligt träningsprogram med olika övningar.  För mig är alla former av rörelse själva grunden till verklig livskvalitet så förutom träningsvägledning är idrottsskador och rehabilitering mina specialiteter. Det jag vill hjälpa dig med är att se till att du kan arbeta, träna och leva ett så rörligt och hälsosamt liv som möjligt.

Välkommen till Ryggdoktorn!
Kim Herou, MSc

Det här är Ryggdoktorn

Kim Herou är legitimerad kiropraktor och specialiserad på akuta och kroniska besvär från leder, muskler och nerver. Han har en 6-årig utbildning inom kiropraktik och klinisk biomekanik, samt vidareutbildning inom idrottsskador och rehabilitering. Arbetet på Ryggforskningscentret i Ringe, Danmark samt AT-tjänstgöring på Spine Center i Stockholm har gett bred erfarenhet av besvär i höft, rygg och nacke.

Företaget

Namnet Ryggdoktorn har inspirerats av det latinska ordet ”docere” som betyder ”lära ut”. Tanken är att ju mer vi känner till om kroppen, desto lättare har vi att upptäcka och förstå våra egna behov. En stor del av vårt vardagliga välmående sitter just i ryggen. Med den kunskapen lär vi oss att påverka vår egen hälsa så att vi kan leva livet fullt ut – varje dag!

Copyright © 2021 Ryggdoktor